luni, 11 ianuarie 2016

ICOANE ORTODOXE - ICOANA MAICII DOMNULUI DIN POMUL DE MIRT ” MYRTIDIOTISSA”


Icoana Maicii Domnului "din pomul de mirt" (Myrtidiotissa) este praznuita pe 24 septembrie. Icoana se afla in biserica Manastirii Myrtides, de pe insula greaca Kythera. Numele de icoana "din pomul de mirt" vine de la locul in care a fost gasita in secolul al XIV lea - un pom de mirt.
Potrivit traditiei, un pastor gaseste pe 24 septembrie icoana Maicii Domnului intr-o vale plina cu tufe de mirt. O ia acasa, insa, dimineata observa ca icoana lipseste din locul in care fusese asezata. A doua zi, ajunge din nou cu turma sa in locul in care gasise icoana. Spre uimirea sa, icoana era din nou in ramurile pomului cu mirt. O ia din nou acasa si in ziua urmatoare vede ca icoana lipseste din nou din casa sa. Intelege ca ea trebuie sa ramana in locul in care ea a fost gasita. Din acest motiv ridica o mica biserica din lemn pentru ea. Mai tarziu se va ridica pe acelasi loc o biserica mai mare in cinstea Icoanei Maicii Domnului "din pomul de mirt". Aceasta icoana devine ocrotitoarea insulei si datorita ei se petrec multe minuni.
Printre minunile atribuite Icoanei Maicii Domnului Myrtidiotissa amintim: vindecarea paraliticului Teodor Koumprianos, stoparea unei epidemii de ciuma, salvarea unor oameni de la moarte etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu